donderdag 20 oktober 2011

Back to you :)

Hallo mensen!
Jaja, ik leef nog. De meesten van jullie zullen het wel weten: mijn laptop is kapot gegaan toen ik hier net ongeveer een week zat. Ik vond het echt vreselijk. Ik kon op zich m'n mail en sociale netwerken wel bijhouden via mijn telefoon, maar dingen opzoeken, een lange mail typen en bloggen is heel erg lastig vanaf een mobiel. (En zeker vanaf de mijne.) Ik had verder wel een computer hier tot mijn beschikking, maar die is oud en tergend langzaam. En ik ben niet bepaald geduldig genoeg om te wachten tot mijn lettertjes één voor één met zo'n 10 seconden er tussenin op m'n beeldscherm verschijnen. Ik heb het wel geprobeerd, maar na de 4e, traag verschijnende spelfout had ik het wel gehad. Gelukkig waren daar mijn vader en mijn vriendje, die resp. een nieuwe laptop voor mij uitzochten en installeerden. En toen mijn ouders gisterenavond aankwamen in Bedford kreeg ik hem dan. Dus vandaar hier een nieuwe update op mijn geliefde blog!
 Oké, er is in de tussentijd zóveel gebeurd, dat ik eigenlijk gewoon niet weet waar ik moet beginnen. Ik kan jullie zeggen dat ik het geweldig naar mijn zin heb hier in Bedford bij de lieve familie Sanders. In het begin had ik af en toe nog wel eens moeite met de kinderen, omdat ik ze af en toe toch niet helemaal begreep en omdat ik ze nog niet echt goed kende. Ondertussen weet ik hoe ze in elkaar steken en welke aanpak ze per persoon nodig hebben, wat wel en niet werkt enzovoorts. Verder begin ik aan de Britse gebruiken te wennen. Het zeggen van thank you en please, de ontzettend sterke thee, het niet-fietsen, het eten, de uitspraken, het schoolsysteem, de voorliefde voor het kopen van alles in één enkele winkel (ik doel op Marks & Spencer, voor de kenners onder jullie. Voor de niet-kenners, je kunt hier alles kopen, van je dagelijkse boodschappen tot beddengoed, tot kleding enzovoorts.), het openbaar vervoer, enzovoorts. Ik geniet van het gezelschap van geïnteresseerde mensen, die alles over Nederland willen weten en ook de moeite nemen je alles te vertellen over Engeland, vooral in de kerk. Ook met de taal heb ik absoluut geen problemen, ik kreeg afgelopen zondag in de kerk van een jeugdleider zelfs het volgende compliment: 'wow, your British accent is even better than mine!'.
Zoals ik al vertelde zijn mijn ouders gisterenavond hier aangekomen. Ze slapen in een Bed&Breakfast in de straat en we zijn vandaag al gezellig naar Cambridge geweest. De enige stad in Engeland waar fanatiek gefietst wordt, een prachtige historische omgeving, en de stad van de colleges met allemaal hun eigen fantastische koor. Morgen gaan we naar Londen.
Voordat mijn ouders (en zusje trouwens ook, ik vergeet haar steeds maar te vermelden) kwamen is Pieter een paar dagen geweest. Het was echt geweldig om hem weer te zien en we hebben heel erg veel leuke dingen gedaan. We zijn ook toen een dagje naar Londen geweest, hebben Bedford verkend, zijn naar de kerk geweest, naar de nieuwste Johnny English film en zijn uit eten geweest. Vaak werkte ik dan gewoon wel de ochtenden, waardoor we alles een beetje relaxed konden doen en we vaak niet al te vroeg weg gingen, maar ook hier thuis een beetje rond konden hangen. Tot groot plezier van de kinderen ook, vooral de jongste twee jongens, Caleb en Raphie waren helemaal weg van m'n vriendje. Tsja, ik kan ze ook geen ongelijk geven..

Nou, voor vandaag hou ik het hier dan eventjes bij, maar voortaan kunnen jullie zeker weer regelmatiger berichtjes van mij gaan verwachten :) !

With love,4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je t naar je zin hebt en de fam en pieter weer gezien hebt!! Geniet lekker verder!! Groetjes, Anja vd Heuvel, JV Dirksland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk!

  Haha;P  xxxNienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo fijn om te lezen dat je binnen enkele weken ook een kenner bent van marks en sparks... just love it!!! lekker genoten van alle vakantievisite nu nog even een paar weken tot de kerst en dan ben je er weer!!!
  groetjes van ons allemaal, M7

  ps. heb al meerdere keren met google account geprobeerd een bericht te plaatsen maar dat komt er iedere keer niet door... dus dan maar anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha annerieke, voor het eerst je blog gelezen.
  heerlijk dat je het zo naar je zin hebt.
  ik zal vanaf nu regelmatiger gaan kijken/lezen.
  heel veel plezier met je "kids". groet marijke nieuwenweg

  BeantwoordenVerwijderen